Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

7 λόγοι για να ερωτευθείτε έναν φίλο σας



 Αν δε, καταφέρετε και ξεπεράσετε τους φόβους και τους προβληματισμούς σας για το ρίσκο του να χάσετε ένα φίλο, τότε το πιθανότερο είναι να κερδίσετε έναν ιδανικό σύντροφο.
Μην ξεχνάτε ποτέ πως ένα φίλο, τον έχετε ήδη επιλέξει γι’ αυτό που είναι και τον έχετε ήδη αγαπήσει για τον πραγματικό του εαυτό. Όταν σχετίζεστε λοιπόν με ένα φίλο σας, τα εδάφη είναι οικεία και προχωράτε με ασφάλεια χωρίς φόβο.
Αν και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως οι σχέσεις, που από φιλικές εξελίσσονται σε ερωτικές πετυχαίνουν στο 100%, όσοι έχουν ζήσει κάτι αντίστοιχο, σίγουρα θα σας μιλήσουν για την τύχη και την ευλογία να ερωτευτείς ένα φίλο σου.
Μην αποκλείετε λοιπόν τους φίλους σας από την αναζήτηση του έρωτα, γιατί είναι πολύ πιθανό να εκπλαγείτε ευχάριστα από τα ενδεχόμενα, αφού θα ξεκινήσετε μια σχέση που θα έχει ήδη τα παρακάτω 7 πλεονεκτήματα.

1. ‘Ηδη γνωρίζεστε

 Η σχέση με ένα άτομο που ήταν φίλος και γίνεται εραστής είναι εύκολη όσον αφορά στα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει ο ένας για τον άλλο. Γνωρίζετε τις παραξενιές του, τι του αρέσει και τι όχι, τι τον ενοχλεί και τι τον ευχαριστεί.
Μη θεωρήσετε βέβαια πως θα καταλήξετε να βαριέστε, αφού δεν θα υπάρχει ο ενθουσιασμός του καινούριου, καθώς ένα άτομο είναι κάτι τελείως διαφορετικό σαν σύντροφος, απ’ ότι είναι σαν φίλος. Μπορεί να γνωρίζετε πως πίνει τον καφέ του, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζετε πόσο τρυφερός και αγαπησιάρης μπορεί να γίνει.

2. Δεν φοβάστε να μιλήσετε ανοιχτά
Δε φοβάστε να μιλησετε ανοιχτά για όσα σας απασχολούν, γιατί το έχετε κάνει ήδη πολλές φορές. Δε φοβάστε τις αντιδράσεις του και νιώθετε άνετα να του μιλήσετε για το οτιδήποτε. Ήταν ο φίλος που σας παρηγορούσε σε κάθε δυσκολία, τώρα είναι ο σύντροφος που θα είναι πάντα στο πλευρό σας.

3. Είναι σημαντικό να είστε φίλοι με το σύντροφό σας
Ανεξάρτητα με το αν ήσαστε από πριν φίλοι με τον καλό σας ή γίνατε μετά, το φιλικό κομμάτι, είναι βασικό σε μια ερωτική σχέση. Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου και όταν ξεκινάτε μια σχέση με αυτή τη βάση, τότε ξεκινάτε με πολύ γερά θεμέλια.

4. Έχετε κοινά ενδιαφέροντα
Καταλήγετε να κάνετε παρέα με ένα ατόμο και να γίνεστε φίλοι, επειδή έχετε κοινά ενδιαφέροντα και βιώματα. Οι ερωτικές σχέσεις, ωστόσο, δεν έχουν την ίδια αφετηρία και συχνά ερωτευόμαστε άτομα τελείως διαφορετικά από εμάς, που μπορεί στην αρχή να μοιάζει γοητευτικό στοιχείο, αλλά στη συνέχεια δεν έχει πάντα καλή κατάληξη.
Η ρομαντική σχέση όμως, με ένα φίλο, εξασφαλίζει τα κοινά ενδιαφέροντα με τον σύντροφο, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές στο ζευγάρι να κάνει πράγματα μαζί και να δεθεί ακόμα περισσότερο.

5. Νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο
Αισθήματα αγάπης και οικειότητας υπάρχουν ήδη σε μια φιλική σχέση και αργά ή γρήγορα αναπτύσσονται και στις αντίστοιχες ερωτικές σχέσεις. Μια σχέση όμως που ξεκινάει έχοντας το πλεονέκτημα της πρότερης φιλίας, χαρακτηρίζεται ήδη από βαθιά συναισθήματα φροντίδας και η αγάπη έχει ήδη κερδισμένη μια καλή και πολλά υποσχόμενη αρχή.

6. Έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας
Είχατε το χρόνο να γνωριστείτε, χωρίς το άγχος να γνωριστείτε γρήγορα, παρασυρμένοι από το πάθος της σχέσης. Έχετε μάθει ο ένας τον άλλο, με τις ευκαιρίες της ζωής και τις κοινές σας εμπειρίες και δεν μπορεί κανένας από τους δυο σας να παρουσιάσει στον άλλο μια ωραιοποιημένη εκδοχή του εαυτού του. Ο ένας γνωρίζει τον αληθινό εαυτό του άλλου και το μόνο που μένει είναι να απογειώσετε τη σχέση σας στο ερωτικό επίπεδο.

7. Ξεκινάτε με την καλύτερη βάση
Πολλές φορές οι σχέσεις διαλύονται, γιατί δεν έχουν γερές βάσεις και ενώ τα προβλήματα και οι διαφωνίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ανθρωπίνων σχέσεων, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πόσο δυνατή είναι η σχέση, ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Έχοντας ήδη κερδισμένο το κομμάτι της φιλίας με το σύντροφό σας, όταν μάλιστα τον έχετε δει και συμβουλεύσει σε προηγούμενες σχέσεις του, έχετε ένα πολύ σημαντικό ατού όσον αφορά την επιτυχία της σχέσης. Όσο πιο καλά είναι τα θεμέλια, τόσο πιο γερή και συμπαγής θα είναι η σχέση σας.
 

2 σχόλια:

  1. Όταν τον βρω θα ακολουθησω τα βηματα!
    Καλό μεσημερι να έχουμε :)
    Φιλάκια κορίτσια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΙΑ ααααα καλό σκ να περάσεις και σε ευχαριστούμε

      Διαγραφή