Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ 10+1 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!!!

Οι 10+1 καλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο!

             
Αν συμφωνείτε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα κομμάτι εκλεκτής σοκολάτας, τότε σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε τους δέκα κορυφαίους στην κατηγορία.


Γιατί, αν είναι να γίνει το ατόπημα, ας γίνει με στυλ.
10-kaliteres-sokolateries-1
 
1. Vosges Haut-Chocolat, Σικάγο
Η ιδιοκτήτρια η Katrina Markoff επιλέγει κάθε μπαχαρικό, λουλούδι και όλες τις πρώτες ύλες που θα μπουν στο εργαστήριο της σοκολατοποιίας της για να μετατραπούν σε εκλεκτή σοκολάτα. Η ίδια άλλωστε έμαθε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στο κορυφαίο Le Cordon Bleu, στο Παρίσι. Σπεσιαλιτέ της οι τρούφες με μεξικάνικη βανίλια ή τα αργεντίνικα dulce de leche (www.vosgeschocolate.com).
  
 
2. Teuscher, Ζυρίχη  10-kaliteres-sokolateries-2
Όλα ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια σε μια μικρή πόλη στις ελβετικές Άλπεις. Ο Dolf Teuscher έψαχνε σε όλο τον κόσμο για να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδαλωτά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και άλλα υλικά για να φτιάξει τις σοκολάτες του. Σήμερα, στα εργαστήρια της Teuscher στη Ζυρίχη φτιάχνονται πάνω από 100 ποικιλίες σοκολάτας βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές του Dolf, που πλέον βρίσκονται στα χέρια του γιου του. Σπεσιαλιτέ η τρούφα με σαμπάνια Dom Perignon πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη (www.teuscher.com). 
  
10-kaliteres-sokolateries
 
3. Scharffen Berger Chocolate Maker, Inc., Καλιφόρνια
Το δυνατό χαρτί της είναι η κορυφαία μαύρη σοκολάτα. Για να την δημιουργήσουν, οι ειδικοί της σοκολατοποιίας εκτελούν όλα τα στάδια μόνοι τους, από τον κόκκο του κακάο μέχρι τη τελική σοκολάτα. Αφού εντοπίσουν τους καλύτερους κόκκους, τους δοκιμάζουν και τους αναμιγνύουν δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις. Όλες οι σοκολάτες είναι χειροποίητες και παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες (www.scharffenberger.com).
 
 
4. Jacques Torres Chocolate, Νέα Υόρκη  10-kaliteres-sokolateries-11
Με το που μπαίνεις στο κατάστημα νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς στην ταινία Chocolat με τη Ζιλιέτ Μπινός. Εδώ, ειδικεύονται στις φρέσκες, χειροποίητες σοκολάτες τις οποίες σας συστήνουμε να απολαύσετε επιτόπου, στα τραπεζάκια του χαζεύοντας τους ζαχαροπλάστες εν ώρα εργασίας πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες (www.mrchocolate.com).
 

5. Norman Love Confections, Φλόριντα
Κάθε σοκολατάκι μοιάζει με μικρό έργο τέχνης αφού τα σχέδια ζωγραφίζονται πρώτα στο χέρι ή με ειδικό αερογράφο πριν τα γεμίσουν με την πιο εκλεκτή σοκολάτα που καταφτάνει από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία (www.normanloveconfections.com).
 

6. Valrhona, Γαλλία
Εδώ δημιουργούν γκουρμέ σοκολάτες από το 1922 με κακάο που αγοράζουν απευθείας από τις καλύτερες φυτείες της λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού. Το 2008 δημιούργησαν την πικάντικη και αλμυρή μαύρη σοκολάτα Xocopili (www.valrhona.com).  

10-kaliteres-sokolateries-3
 
7. Godiva Chocolatier, Βρυξέλλες
Η ιστορία ξεκινά το 1920 από το μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της οικογένειας Draps στις Βρυξέλλες. Οι σοκολάτες τους πωλούνταν στα μεγαλύτερα και πιο ακριβά καταστήματα. Σε ηλικία 14 ετών, ο Joseph Draps μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση και αφού έμαθε όλα τα μυστικά, της έδωσε το όνομα Godiva και χρησιμοποίησε για τις σοκολάτες του χρυσό κουτί που έγινε το σήμα κατατεθέν του. Το παλάτι του Βελγίου δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο και όρισε την σοκολατοποιία ως επίσημο προμηθευτεί του (www.godiva.be).
 
 
8. Richard Donnelly Fine Chocolates, Καλιφόρνια
Εδώ θα βρείτε τις πιο ασυνήθιστες γεύσεις σοκολάτας: εκλεκτή βελγική και γαλλική σοκολάτα συνδυάζεται με υλικά όπως λεβάντα, σαφράν, κάρδαμο ή τσάι Earl Grey. Όλες οι σοκολάτες είναι χειροποίητες και να είναι απόλυτα φρέσκες, φροντίζουν να μην παράγουν περισσότερα από 22 κιλά σοκολάτας την ημέρα (www.donnellychocolates.com).
 

9. Richart, Παρίσι  10-kaliteres-sokolateries-12
Η ποιότητα και η γεύση της εκλεκτής σοκολάτας είναι ασύγκριτη. Οι συνταγές φτιάχνονται και δοκιμάζονται από την ίδια την οικογένεια Richart και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το κορυφαίο Ruban Bleu επτά φορές. Εδώ, δεν μετράει μόνο η γεύση αλλά και η εμφάνιση γι'αυτό και τα κουτιά με τα σοκολατάκια είναι εντυπωσιακά (www.richart-chocolates.com).
 

10. Puccini Bomboni, Άμστερνταμ
Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες σοκολάτες της Ολλανδίας. Οι ιδιοκτήτες του cafe-εστιατορίου φτιάχνουν τις σοκολάτες επιτόπου και δεν τις στέλνουν με κούριερ σε όσους θέλουν να αγοράσουν. Εδώ κυριαρχούν οι εξωτικές γεύσεις συνδυάζοντας τη σοκολάτα με μπαχαρικά. Η ποικιλία είναι περιορισμένη αλλά η ποιότητα είναι εκπληκτική (www.puccinibomboni.com).
 
10-kaliteres-sokolateries-15
 
...10+1. ΙΟΝ, Αθήνα
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ! "Η πρώτη και παντοτινή αγάπη", για πολλούς μια γεύση που δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη. Είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας και κακάο, από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν. Εισάγει, κατόπιν αυστηρής διαδικασίας επιλογής, καρπούς υψηλής ποιότητας από τις διάφορες χώρες παραγωγής κακάο (Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Εκουαδόρ, Μαδαγασκάρη, Τζαμάικα κλπ.), τους αναμειγνύει, ώστε να επιτευχτεί το καλύτερο μίγμα για κάθε κατηγορία προϊόντων, τους καβουρντίζει και τους αλέθει παράγοντας την μάζα κακάο. Με προϊόντα και γεύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα: από την αγαπημένη στους περισσότερους ΙΟΝ αμυγδάλου-γάλακτος μέχρι τη "μαύρη" με 72% περιεκτικότητα σε κακάο, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, για σπιτικά γλυκά, ροφήματα, σοκολατίνια και πολλές άλλες αγαπημένες γεύσεις!
 
 
 
 
Πηγή : arttravel.gr

1 σχόλιο:

  1. Λεω και γω, καπου πιο κοντα δεν υπαρχει?? Και τσουππππ. Να η Αθηνα τελευταια... σοκολατες φορ εβερ! Και η ΙΟΝ αγαπημενη. Φιλια πολλα κοριτσαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή