Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Άρχισε 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Άρχισε 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Στον κινηματογράφο Άστυ

 

 

image








Με το «Queen and Country» του John Boorman έκανε πρεμιέρα το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στις 16 Οκτωβρίου. Επίσημοι προσκεκλημένοι και κοινό βρέθηκαν στον κινηματογράφο «Άστυ», ανάμεσά τους οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αθανίτης, Νίκος Αλευράς, Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βαφέας, Κώστας Βρεττάκος, Διονύσης Γρηγοράτος, Νίκος Ζερβός, Βασίλης Μαζωμένος, Σπύρος Μερκούρης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Γιάννης Σακαρίδης και Γιώργος Τσεμπερόπουλος, οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου, Βαγγέλης Μουρίκης, και Δήμητρα Χατούπη, καθώς και άλλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και της τέχνης.
Τη βραδιά στο «Άστυ» άνοιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, κηρύσσοντας την έναρξη του 27ου Πανοράματος. Ο κ. Μικελίδης ευχαρίστησε τους φορείς και τις εταιρίες που στηρίζουν το φεστιβάλ, καθώς και τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια προλόγισε την ταινία του John Boorman, η προβολή της οποίας ακολούθησε.
Μετά την προβολή ακολούθησε πάρτυ στο Floral Cafe, με την ευγενική χορηγία των Οίνων Semeli.
Στις 14 ημέρες της διάρκειάς του (16 – 26 Οκτωβρίου – επαναληπτικές προβολές στο Άστυ 27-29/10), 70 ταινίες θα προβληθούν στους κινηματογράφους Άστυ και Ααβόρα. Παράλληλα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν masterclasses των καλεσμένων του φεστιβάλ Paul Laverty και Elia Suleiman, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο Κινηματογράφος της Κρίσης – Ο Κινηματογράφος Σε Κρίση».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, στην επίσημη ιστοσελίδα του, www.panoramafest.org.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου