Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τo exit poll των φετινών Όσκαρ

Οι στοιχηματικές εταιρείες ακόμα δεν έχουν κλείσει τα κουπόνια τους. Αυτό το λέμε για τους τζογαδόρους, στους οποίους μπορεί να φανεί χρήσιμη η παρακάτω λίστα. Για τους υπόλοιπους που είμαστε απλώς σινεφίλ και λάτρεις της λαμπερής οσκαρικής φαντασμαγορίας, το στοιχείο της πρόβλεψης, και της συνεπαγόμενης επιβεβαίωσης, είναι το βασικό (μαζί ίσως με αρκετή καφεϊνη) συστατικό που θα μας κρατήσει ξύπνιους και φέτος. Εντάξει, ίσως παίξει κάποιο ρόλο και η αυριανή αργία της Καθαράς Δευτέρας. Όπως και να ‘χει αυτές εδώ είναι οι προβλέψεις (και οι προτιμήσεις) των ειδικών, αυτών που βλέπουν ταινίες για να ζουν. Ωραιά δουλειά κάνουν…
Στο poll  μας συμμετείχαν οι Ορέστης Ανδρεαδάκης (περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ/ ΟΑ), Θοδωρής Δημητρόπουλος (oneman.gr/ ΘΔ), Ρόμπι Εκσιέλ (Έθνος, ΡΕ) Μάρα Θεοδωροπούλου (jumpingfish.gr/ ΜΘ), Γιώργος Κρασακόπουλος (Athens Voice/ ΓΚ), Φοίβος Κρομμύδας (popaganda.gr/ ΦΚ), Πόλυ Λυκούργου (flix.gr/ΠΛ), Χρήστος Μήτσης (Αθηνόραμα/ ΧΜ)

popaganda_oscars_15_statue
Καλύτερη Ταινία
«Θα το πάρει»: Birdman 6, Boyhood 2 (ΟΑ, ΦΚ)
«Θα το έδινα»: Boyhood 4 (ΡΕ, ΓΚ, ΠΛ, ΦΚ) Birdman 2 (ΟΑ, ΧΜ), The Grand Budapest Hotel 2 (ΘΔ, ΜΘ)
Η καρδιά θέλει να ανταμείψει, αν μη τι άλλο, τον κόπο των 12 χρόνων του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, αλλά η λογική λέει Birdman.
Birdman
 line-630
Σκηνοθεσία
«Θα το πάρει»:  Boyhood 4 (ΘΔ, ΜΘ, ΦΚ, ΟΑ), Birdman 4 (ΓΚ, ΠΛ, ΡΕ, ΧΜ)
«Θα το έδινα»: Boyhood 5 (ΘΔ, ΡΕ, ΓΚ, ΠΛ, ΦΚ), Birdman 3 (OA, ΜΘ, ΧΜ)
Ισοπαλία στην πρόβλεψη μεταξύ Λινκλέιτερ και Ινιαρίτου, βραχεία κεφαλή για τον Αμερικάνο στην προτίμηση.
 popaganda_boyhood_1
line-630
Α’ Ανδρικός Ρόλος
«Θα το πάρει»: Έντι Ρεντμέιν – Η Θεωρία των Πάντων 7, Μπραντλεϊ Κούπερ – American Sniper 1 (ΘΔ)
Θα το έδινα: Μάικλ Κίτον – Birdman 5, Έντι Ρεντμέιν – Η Θεωρία των Πάντων 2 (ΡΕ, ΠΛ), Στιβ Κάρελ – Foxcatcher 1 (XM).
Σχεδόν όλοι ποντάρουν τα λεφτά τους στον Έντι Ρεντμέιν ως Στίβεν Χόκινγκ, αλλά οι περισσότεροι θα δικαίωναν τον Μαικλ Κίτον (ηρωικός ο Χρήστος Μήτσης που ψήφισε Κάρελ)
eddie redmayne
line-630
Α’ Γυναικείος Ρόλος
«Θα το πάρει»:  Τζούλιαν Μουρ – Still Alice 8
«Θα το έδινα»: Ρόζαμουντ Πάικ – Gone Girl 4 (ΡΕ, ΘΔ, ΦΚ, ΜΘ)Τζούλιαν Μουρ -  Still Alice 3 (ΓΚ, ΠΛ, ΟΑ), Μαριόν Κοτιγιάρ 1 – Two Days, One Night 1 (ΧΜ).
Απόλυτη ομοφωνία στην πρόβλεψη για το, ίσως πιο σίγουρο στοίχημα της φετινής απονομής: το όσκαρ στην Τζούλιαν Μουρ. Στην προτίμηση, όμως, η Ρόζαμουντ Πάικ ως Κορίτσι Πoυ Εξαφανίστηκε, κερδίζει.
julian moore
line-630
Β’ Ανδρικός Ρόλος
«Θα το πάρει»: Τζέι Κέι Σίμονς – Whiplash 8
«Θα το έδινα»: Τζει Κέι Σίμονς – Whiplash 5 (ΓΚ, ΠΛ, ΜΘ, ΟΑ, ΧΜ), Έντουαρντ Νόρτον – Birdman 2 (ΡΕ, ΦΚ), Μαρκ Ράφαλο – Foxcatcher 1 (ΘΔ)
Κι εδώ ομοφωνία στην πρόβλεψη με τον Τζ. Κ. Σίμονς να χρήζεται φαβορί, και να συγκεντρώνει και τις περισσότερες προτιμήσεις (μερακλής ο Δημητρόπουλος που θα το έδινε στον Ράφαλο)
Whiplash-5547.cr2
line-630
Β’ Γυναικείος Ρόλος
«Θα το πάρει»: Πατρίσια Αρκέτ -  Boyhood 8
«Θα το έδινα»: Πατρίσια Αρκέτ – Boyhood 5, Έμμα Στόουν -  Birdman 3 (ΡΕ, ΜΘ, ΧΜ)
Τρίτο μονοκούκι, καθώς δεν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει ότι η Πατρίσια Αρκέτ θα χάσει το Όσκαρ. Προηγείται μάλιστα και στην προτίμηση, παρά το ρεύμα της «ατίθασης» πιτσιρίκας Έμμα Στόουν.
patricia arquette
line-630
Πρωτότυπο Σενάριο
«Θα το πάρει»: The Grand Budapest Hotel 5 (ΓΚ, ΡΕ, ΘΔ, ΦΚ, ΜΘ, , Boyhood 2 (OA, XM) Birdman 1 (ΠΛ)
«Θα το έδινα»: The Grand Budapest Hotel 4 (ΓΚ, ΘΔ, ΦΚ, ΜΘ), Boyhood 2 (ΡΕ, ΠΛ), Foxcatcher 2 (OA, XM)
Να πάρει κάτι και ο Γουές Άντερσον που συγκεντρώνει και την προτίμηση αλλά και τη μερίδα του λέοντος στις προβλέψεις των ερωτηθέντων για το κέντημά του στο Ξενοδοχείο Grand Budapest.
4-2
line-630
Ξενόγλωσση Ταινία
«Θα το πάρει»: Ida 5 (ΓΚ, ΘΔ, ΜΘ, ΟΑ, ΧΜ), Λεβιάθαν 2 (ΡΕ, ΠΛ), Wild Tales 1 (ΦΚ)
«Θα το έδινα»: Ida 4 (ΠΛ, ΡΕ, ΦΚ, ΧΜ), Λεβιάθαν 4 (ΓΚ, ΘΔ, ΜΘ, ΟΑ)
Ισοπαλία μεταξύ Ida και Λεβιάθαν στις προτιμήσεις των κριτικών, φαβορί όμως το φιλμ του Παβλικόφσκι στις προβλέψεις τους.
ida
line-630
Μουσική
«Θα το πάρει»: Αλεξάντρ Ντεσπλά – The Grand Budapest Hotel 4 (ΠΛ, ΡΕ, ΦΚ, ΟΑ), Γιόχαν Γιοχάνσον – Η Θεωρία των Πάντων 4 (ΓΚ, ΘΔ, ΜΘ, ΧΜ)
«Θα το έδινα»: Αλεξάντρ Ντεσπλά – The Grand Budapest Hotel 3 (ΘΔ, ΟΑ, ΧΜ), Χανς Ζίμερ -  Interstellar 2 (ΦΚ, ΜΘ), Γιόχαν Γιοχάνσον – Η Θεωρία των Πάντων 2 (ΓΚ, ΡΕ), Αντόνιο Σάντσεζ – Birdman 1 (ΠΛ)
Μοιρασμένες πολύ οι γνώμες στο original score. Οι μισοί πιστεύουν ότι ο Ντεσπλά θα το πάρει με την καλή από τις δύο υποψηφιότητές του (The Grand Budapest Hotel) και κάποιοι στις προτιμήσεις θυμούνται και τον Ζίμερ για το Interstellar, την ταινία που σνόμπαραν επιδεκτικά τα φετινά Όσκαρ.
grand-budapest-hotel1
Καλή διασκέδαση!
source

1 σχόλιο:

  1. Casino - Dr. MSD
    Dr. 원주 출장샵 MSD 포천 출장샵 is 순천 출장샵 your premier Integrated Healthcare Center for Addiction and 파주 출장마사지 Treatment for Problem Gambling. This organization offers the best in Support Us: 1-800-GAMBLER 포천 출장마사지

    ΑπάντησηΔιαγραφή