Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τους ανέργους ηλικίας 20-66 ετών

Την αύξηση των εισοδηματικών και ηλιακών κριτηρίων για τη χορήγηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 επιδόματος ύψους 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με στόχο, όπως είπε, να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Διευρύνονται τα κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και στην επισήμανσή του ότι τα κριτήρια που ισχύουν μέχρι σήμερα είναι απαγορευτικά για εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, για να μπορέσουν να εισπράξουν έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ακριβώς για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα το υπουργείο αποφάσισε την διεύρυνση των κριτηρίων.
Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών και το ετήσιο εισόδημα τους δεν έπρεπε να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.
Πηγή : http://www.newsbomb.gr

Queen Bitch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου