Τρελαίνεσαι για δίπλες αλλά φοβάσαι να τολμήσεις να τις φτιάξεις μόνη; Είναι εύκολες, το λέμε και το υπογράφουμε.
45 γρ. βούτυρο
1 αυγό ολόκληρο και επιπλέον 2 κρόκους
15 γρ. ζάχαρη
30 ml κονιάκ
240 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
5 κ.γ. κανέλα σκόνη για το γαρνίρισμα
5 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη για το γαρνίρισμα
Χρόνος Προετοιμασίας
30'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Σε νέα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το 1 ολόκληρο αυγό και τους 2 κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει σφιχτή.
Στη συνέχεια σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο μας σε μακριές λουρίδες που τους δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως φιογκάκια, η τα δένουμε κόμπο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τις δίπλες να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Περιχύνουμε τις δίπλες μας με μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα. Οι δίπλες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
To cookbox.gr μας κάνει γλύκες με τις πιο νόστιμες δίπλες που έχουμε φάει ποτέ.
ΥΛΙΚΑ
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις45 γρ. βούτυρο
1 αυγό ολόκληρο και επιπλέον 2 κρόκους
15 γρ. ζάχαρη
30 ml κονιάκ
240 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
5 κ.γ. κανέλα σκόνη για το γαρνίρισμα
5 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη για το γαρνίρισμα
Χρόνος Προετοιμασίας
30'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Σε νέα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το 1 ολόκληρο αυγό και τους 2 κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει σφιχτή.
Στη συνέχεια σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο μας σε μακριές λουρίδες που τους δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως φιογκάκια, η τα δένουμε κόμπο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τις δίπλες να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Περιχύνουμε τις δίπλες μας με μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα. Οι δίπλες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου