Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

R.I.P ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Σάκης Μπουλάς έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία»:

«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος»

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος» αναφέρουν φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες του καλλιτέχνη, οι οποίοι, αν και γνώριζαν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας, ωστόσο δηλώνουν πως ο θάνατός του δεν παύει να αποτελεί ένα σοκ για εκείνους.



 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Είχε γεννηθεί στις 11 Μαρτίου του 1954 στο Κιλκίς και μεγάλωσε στον Πειραιά. Διέγραψε μία πλούσια πορεία στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερα δραστήριος ήταν και στον χώρο του τραγουδιού και της σάτιρας.

Λόγω της ασθένειας του είχε διακόψει και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα «Σούσουρο», χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή που για δέκα χρόνια λειτούργησε μια παρέα με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη στη μουσική. Ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών που κατά καιρούς συμμετείχαν στα προγράμματα του εξαρχειώτικου στεκιού έγραψαν τη δική τους σελίδα στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 μέχρι το 1990.

Στη μικρή οθόνη εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές ξεκινώντας από την ΕΡΤ και το «Graffity» μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ό,τι κάνω» και αργότερα το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική τηλεοπτική σειρά «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα».

Στον κινηματογράφο, η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1981. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους μεταξύ άλλων είναι οι εξής: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1981), «Ντελίριο» (1983), «Ας περιμένουν οι γυναίκες» (1998), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004), «Πεθαίνω για σένα» (2009) κ.ά.

Γιάννης Ζουγανέλης-Σάκης Μπουλάς
Γιάννης Ζουγανέλης-Σάκης Μπουλάς
Ο Σάκης Μπουλάς ως τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους: Μπουλάς-Ελλάς (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single) «Ali Baba» (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987), «Ας πρόσεχες» (album) (μουσική Μιχάλη Ρακιντζή) (1987), Ζαμανφού (1992), Έκθεση ιδεών με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000). Παράλληλα, συμμετείχε και σε πολλούς δίσκους άλλων ερμηνευτών όπως στους: Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για τη Μακρόνησο του Θ. Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι του Μ. Πλέσσα, Αχαρνής του Δ. Σαββόπουλου κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Διονύση Τσακνή, Μάνο Λοΐζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα καθώς και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ως στιχουργός συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και πολλά που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.


 Πηγή : www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου